Masterclass – Structural Design for packaging

packaging-unboxed

Structural design voor verpakkingen richt zich op het creatieve en technische proces van het ontwerpen van de fysieke vorm en structuur van verpakkingen. Dus niet alleen het visuele aspect, maar ook de functionaliteit, de stevigheid, het gebruiksgemak en de impact op het milieu van de verpakking. Het omvat het selecteren van de juiste materialen, het ontwerpen van de constructie en het vinden van innovatieve oplossingen om de verpakte producten veilig en aantrekkelijk te presenteren.

Het beheersen van structural design is van onschatbare waarde voor grafische bedrijven die streven naar digitalisatie en automatisatie. De productiviteit voor verschillende spelers in de verpakkingsketen kan opmerkelijk verhoogd worden met speciale toepassingen zoals structural design, virtuele prototyping en productontwikkeling. Hierin is het belang van software voor constructief ontwerp en analyse groot om zo meer tot specifieke oplossingen te komen. Een digitaal verpakkingsontwerpproces biedt de nodige flexibiliteit om aanpassingen heel snel en efficiënt te stroomlijnen en te automatiseren en ook om zich constant te kunnen aanpassen aan nieuwe richtlijnen en regelgeving en zal noodzakelijk zijn voor het succes van een merk op lange termijn.

Deze masterclass biedt de kans om diepgaand informatie te krijgen over structural design en de toepassingen ervan in de grafische sector. Het zal je helpen om beter te begrijpen hoe verpakkingsontwerp en -productie hand in hand gaan, waardoor je waardevoller wordt voor jouw klanten en jouw bedrijf.

Trainer:

Soort training

,

Aantal dagdelen

2

Prijs per deelnemer

Lokatie

Esko

Aanvangstijd

09:00

Datum

25-06-2024

Inschrijving

Met uw inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.