Masterclass – Slimme verpakkingen en labels

beeld_elektronica-in-print

De Masterclass bestaat uit twee delen. In een eerste deel gaan we theoretische en praktische kennis delen. Belangrijk om mee te geven, is dat we maximaal op interactie inzetten. In deel twee focussen we dan op echte praktijkvoorbeelden die jou zullen inspireren om de volgende stap in het innovatieproces van jouw onderneming te zetten. De domeinexperten die wij uitnodigen, zullen jou in deze Masterclass meegeven hoe je verpakkingen en labels slimmer en aantrekkelijker kan maken met integratie van elektronica.

Nieuwe vormen van communicatie

Het drukken van verpakkingen en labels zijn groeimarkten in grafische productie. In deze competitieve markt wordt volop ingezet op innovatieve verpakkingsconcepten. RFID (NFC) – technologie om verpakkingen te connecteren in een Internet-of-Things omgeving (IoT), gedrukte geleidende inktpatronen om via een touchscreen te interageren, geprinte lichtgevende lagen voor marketing: op elektronica gebaseerde concepten tonen hier een groot potentieel.

In deze Masterclass krijg je eerst een grondige introductie in de basisconcepten van gedrukte elektronica door de VIGC-expert waarna externe domeinexperten inzoomen op volgende aspecten: de geconnecteerde verpakking, slimme ecologische labels op papier en succesvolle marketingconcepten.

Dagindeling

Introductie gedrukte elektronica (9.00 tot 12.00u)

In deze introductie-opleiding krijg je een basisachtergrond elektronica mee, alsook een overzicht van de gebruikte materialen, printtechnieken en toepassingen uit deze sector. Onderwerpen die in de opleiding aan bod komen zijn:

  • Basisconcepten uit elektronica
  • Substraten en inkten voor printed electronics
  • Drukken met deze nieuwe materialen versus nieuwe uitdagingen
  • Toepassingen

Domeinexperten (13.00 tot 15.00u)

Domeinexperten zoomen in op praktische toepassingen

Dit initiatief kadert binnen het industrie-partnership dat VIGC is aangegaan met technologiepartners Agoria en Sirris met goedkeuring van VLAIO. Voor meer info over het industriepartnerschap zie: https://www.industriepartnerschap.be/over

De Masterclass is beperkt in aantal deelnemers. De themadag kan online (ZOOM) gevolgd worden.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0.

Trainer:

Op dit moment is nog geen trainer beschikbaar voor deze training. Kom op een later tijdstip terug of stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie.

Aantal dagdelen

2

Prijs per deelnemer

Lokatie

Aanvangstijd

09:00

Datum

Inschrijving niet meer mogelijk

Informeer naar nieuwe data