Kostprijsbewust produceren

Kostprijs

In deze training leer je de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats zoals een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.

Elke vorm van kostprijsberekening is gebaseerd op een systeem. We analyseren de voor- en de nadelen van de full-costing, direct costing en activity based costing. We werken in Excel, dus je brengt best je eigen notebook mee. Nadien wordt het systeem toegepast aan de hand van 2 case-studies. De voorbeelden zijn zo gekozen dat ze rechtstreeks in het bedrijf kunnen toegepast worden. Iedereen gaat naar huis met praktische boordtabellen waarin de eigen cijfers makkelijk ingebracht kunnen worden.

Maar kostprijsberekening is meer. Het biedt de aanzet tot een management-informatie-systeem: hoe rendabel is een machine, een job of een klant. Het is de  manier om tot profielen te komen van klanten en orders met de grootste toegevoegde waarde.

Doelgroep

  • Iedereen die een beter inzicht wil krijgen in kosten en kostenstructuren van een grafisch bedrijf
  • Er is geen basiskennis vereist, ook geen boekhouden of economie.

Trainer:

Soort training

,

Aantal dagdelen

2

Prijs per deelnemer

€730,00

Lokatie

VIGC Turnhout

Aanvangstijd

09:00

Datum

29-10-2020

Inschrijving

Met uw inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Bekijk ook onze andere trainingen